top of page
מעגל שיח של נשים

״התפקיד שלנו הוא לבנות קהילה של תקוה  אשר תקיף אנשים עם מגבלות פסיכיאטריות״

מתוך ההחלמה וקשר התקווה / פטרישיה דיגן

אודותינו

אודותינו

"משפחות בריאות הנפש" היא עמותת בני ובנות משפחה של מתמודדי/ות נפש בישראל. מטרת העמותה היא לפעול למען המתמודדים ולמען משפחותיהם למימוש ולהרחבת זכויות, לטיפול מיטבי, להכלה ולשיקום בקהילה ולהסברה בקרב מקבלי החלטות, בקרב הממסד ובקרב הציבור. הכלים באמצעותם פועלת העמותה הם קידום חקיקה, קידום תקנות וסיוע ישיר למשפחות.

 

עמותת "משפחות בריאות הנפש" כוללת בני ובנות משפחה: גברים, נשים, יהודים, ערבים, דתיים חילוניים, ותיקים, עולים, תושבי הפריפריה והמרכז, כשהמשותף לכולם הוא השאיפה לעתיד בטוח למתמודדים.

 

מחקרים מהארץ ומהעולם מוכיחים, כי משפחה מעורבת ותומכת משפרת את הטיפול והשיקום של המתמודדים בקהילה. אנו מאמינים, כי כדי להעצים את כוחן של המשפחות יש לצייד אותן בכלים מתאימים להתמודדות חיובית עם האתגרים המוצבים בפניהן. כלים אלה כוללים ידע, הכשרה ושיתוף.

  • המטרה שלנו היא דיאלוג עם הממסד.

  • המומחיות שלנו היא בהכרות קרובה עם צרכי יקירינו.

  • החוכמה שלנו היא בניהול מאבק תוך שיתוף פעולה ותוך הבאת  זווית הראיה המיוחדת שלנו המבוססים על הידע והניסיון שצברנו.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו. יחד נלמד, נפעל ונתרומם ברוח.

חברי ההנהלה
אודותינו

חברי ההנהלה

ד"ר חגית גור זיו - מייסדת יו"ר משותף וחברת הנהלה 2016-2020

מרצה בכירה במכללת סמינר הקיבוצים. ניהלה בשותפות את התוכנית לחינוך לצדק חברתי, סביבתי וחינוך לשלום. מלמדת מגדר וחינוך באוניברסיטת תל אביב וחינוך מיוחד ולימודי מוגבלות בסמינר הקיבוצים. יצרה יחד עם תרצה אבן את הסרט "שיח סימנים, חרשים מספרים על עולמם", ואת הסרט "שקופים בעולם החיים עם בן/בת משפחה עם מחלת נפש".

haggithgor@gmail.com

תמונתה של ד'ר חגית גור זיו

דב פרל

מנהל בחברת הייטק בעבר וכיום, בשלבי פרישה כיועץ אסטרטגי לארגונים. עוסק בפיתוח למידה ניהולית ב- אונליין. בוגר אוניברסיטת חיפה בפסיכולוגיה וסטטיסטיקה, תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול מהטכניון. אוהב לקרוא ולעסוק בספורט.

אב לבת המתמודדת עם הנפש בהצלחה.

perl1@netvision.net.il

תמונתו של דב פרל

גדי רוזנטל - יו"ר העמותה

כלכלן ויועץ כלכלי. פעילויות נוספות: נציג העמותה בוועדה הלאומית לבריאות הנפש, חבר בהנהלה הרחבה של של המרכז לבריאות הנפש "גהה". חבר בוועד המנהל של עמותת "כיוונים" הפועלת למען  צעירים עם מוגבלויות, חבר הנהלה ויו"ר ועדת ההשקעות ותקציב בבית שלום עליכם, חבר ועדת השקעות בארגון יוצאי מרכז אירופה, חבר הנהלה במכון לאו בק. 

gadiro@gmail.com

תמונתו של גדי רוזטנל

סטפן קליינמן - מנכ"ל העמותה

פעיל בהתנדבות במסגרות שונות בתחום ליווי משפחות בתחום בריאות הנפש. מרכז כ-10 שנים את פורום משפחות הפעילות במרכז לבריאות הנפש לב השרון. פעיל שנים רבות במילם נתניה ובקו ייעוץ למשפחות של עמותת אנוש. משמש כמורה לרובוטיקה ברשת בית אקשטיין ומלמד תלמידים המתמודדים עם בעיות נפשיות ו-ADHD. במשך 30 שנה שימש בתפקידי תכנון, ניהול צוות, ניקול פרויקטים, אבטחת איכות ומצוינות ארגונית בחברות בינלאומית בתחרות הרובוטיקה. בעל תואר שני במנהל עסקים.

Stefan.kleinman@gmail.com

תמונתו של סטפן קליינמן

יעלה שקד

מאמנת בכירה חברת "לשכת המאמנים", מאמנת לקוחות פרטיים ועסקיים בתהליך של ניהול קריירה. בעבר, מנהלת פרויקטי השמה ותחום המידענות בחברה "עמדה - איתור וגיוס מנהלים" ומתנדבת ב"מתן - הדרך שלך לתת" כרכזת פעילות "מסלול", פרויקט לפיתוח והכשרה ניהולית של מנכ"לי עמותות.

 

yeelashaked@gmail.com

תמונתה של יעלה שקד

חה"כ עו"ד מיכל וולדיגר - חברת הנהלה בשנים 2018-2021

נשואה, אמא לחמישה וסבתא. חברת כנסת מטעם מפלגת האיחוד הלאומי בסיעת הציונות הדתית, עו"ד ונוטריון בתחום האזרחי מסחרי, משמשת כיו"ר בת עמי (אמונה-אלומה), עמותה המלווה מתנדבים ומתנדבות בשירות הלאומי.
 

יזמה ומשמשת כראש ארגון אמונת"כ - ארגון משפחות נפגעי תחלואה כפולה וחברה בעמותת מכורים לחיים המהווה מרכז גמילה וטיפול בהתמכרויות. שימשה בעבר כחברת מועצת העיר גבעת שמואל וחברה בהנהלת המתנ"ס העירוני.

 

michalwold@gmail.com

תמונתה של מיכל וולדיגר

אסנת פנחסי

תושבת בני ברק, בת 66, נשואה ואם לשישה. מנהלת משרד נדל"ן. חברה בעמותת "טוב ביחד" לקירוב לבבות ומעורבות חברתית חרדים וחילוניים. יו"ר עמותת פעמוני התקווה למיצוי זכויות של משפחות נפגעי נפש חרדים.

 

pinchci@walla.com

תמונתה של אסנת פנחסי

חגית רצון

תושבת קדימה, פנסיונרית ואמא למתמודד. אקטיביסטית בתחום המשפחות למעלה מ-10 שנים. אחראית על פיתוח הקשרים עם גורמי השיקום. עובדת ביה"ל חדרה כבת משפחה מומחית. נציגת העמותה במועצה הארצית לשיקום. פעילה במרכז הרפואי לב השרון וחברה ב"אלומות" הפורום הרב נכותי.

elarazon@walla.co.il 

תמונתה של חגית רצון

מיכל רמון

לאחר קריירה ארוכה בעולם העסקי, בחרתי להתמחות בעולם האימון האישי והטיפול, עולם קסום המזמן לי פגישות עם אנשים מרתקים ומאתגרים, בצמתים משמעותיים של חייהם.

 

יצרתי שיטה עבודה יחודית, המבוססת על ארגז כלים עשיר של אקדמיה והתמחויות, שיטה המעניקה כלים מעשיים לתקשורת בינאישית פתוחה, לקידום בתחום האישי ובתחום הקריירה, להתמודדות עם מצבי לחץ ודאגה, תפקוד ירוד ואובדן תחושת המסוגלות.
 

כאם לבן מתמודד, אני מעניקה את המפתחות להסתגלות מחודשת ולהתמודדות מיטבית לחברי, בני משפחות המתמודדים.

 

ramon_michal@hotmail.com

 

תמונתה של מיכל רמון

איתי בלייברג

תושב הוד השרון, נשוי ואב ל-2 בנות. בן יחיד לאם מתמודדת. בוגר החוג לפסיכולוגיה באונ' ת"א.
בעל ניסיון טיפולי-שיקומי מגוון של למעלה מ-10 שנים בתפקידים - מדריך שיקום, מדריך ראשי, רכז מסגרות שיקומיות, מועדונים חברתיים וריכוז והדרכת סטודנטים ועובדי שיקום.


פיתוח מערך ייחודי המשלב טיפול בדמיון מודרך NLP וקואצ'ינג לצורך אימון, ליווי וייעוץ מתמודדים-נפגעי נפש ומשפחות. מתנדב בעמותת משפחות בריאות הנפש מאז הקמתה ומנחה הקורס הראשון של העמותה שהועבר במיל"ם ת"א.

 

itaycoach@gmail.com

 

תמונתו של איתי בלייברג

שרון כהן

יושבת ראש אמונת"כ - ארגון משפחות נפגעי תחלואה כפולה, אותו הקימה ח"כ מיכל וולדיגר. בעלת תואר ראשון במנהל ומדיניות ציבורית, פועלת לשינוי מדיניות בתחום בריאות הנפש, העלאת המודעות והעברת מרכז כובד הטיפול מהחצר האחורית לקדמת הבמה החברתית.
 

בהכשרתה מנהלת חשבונות, חשבת שכר וכיום מאמנת אישית לצמיחה והתפתחות, מלווה בני משפחה של מתמודדים ומאמינה גדולה ביכולת האישית ובאחריות שלנו לשינוי.


sharon3670@gmail.com 

תמונתה של שרון כהן

אתי דהן

תושבת ראשון לציון, נשואה ואם וארבע ילדים. מנהלת חשבונות בעסק משפחתי בענף הרכב. פעילה במרכז הרפואי מרחבים שבבאר יעקב, אקטיביסטית בתחום המשפחות.

פועלת לשיתוף פעולה עם צוות מטפל מתוך הבנה שהמשפחה הם חלק בלתי נפרד מהמתמודד. בעלת יכולת שכנוע ושיח, נחישות והתמדה שהיעד למטרה הופך להצלחה.


madi1@netvision.net.il 

תמונתה של אתי דהן

בת שבע רייס ז"ל - מייסדת וחברת הנהלה 2016-2020

בת שבע הייתה חברה פעילה בעמותה מיום הקמתה. היא באה לאקטיביזם ולהתנדבות בתחום בריאות הנפש עם חזון ומטרה: להביא לכך שלעשרות אלפי המתמודדים החיים כיום עם משפחתם תוכל להיווצר אלטרנטיבת מגורים מתאימה וסבירה כלכלית. הדרך לכך, דרשה חציבה בסלעי המציאות והממסד הנוקשים. את בת שבע זה לא הרתיע. הייתה לה מוטיבציה שלא תאומן. בכישרונה ובחשיבתה המקורית, הצליחה להביא לתמיכת ראשי ערים, יזמי נדל"ן, פקידים בכירים במשרד השיכון ועוד. הפעילה במסירות את צוות דיור של העמותה.כישוריה וניסיונה כאדריכלית סייעו לה.

בזכות פועלה, קצה תחילתו של השביל כבר נראית לעין. עבורנו ההתקדמות בו הפכה להיות מעין צוואה. מעל לכל היא הייתה אדם נהדר וחברה נפלאה.

תמונתה של בת שבע רייס ז"ל
התקנון

תקנון האגודה

מיום 1.4.1996

תיקון מס' 3

ס"ח תשנ"ו מס' 1588 מיום 1.4.1996 עמ' 284 (ה"ח 2431)

תוספת ראשונה

תקנון העמותה

​​

מטרת העמותה

 

העמותה מורכבת מבני ובנות משפחה של מתמודדי נפש בישראל. מטרתה לפעול למען המתמודדים ומשפחותיהם למימוש ולהרחבת זכויות, לטיפול מיטבי, לשיקום בקהילה ולהסברה בקרב מקבלי החלטות, בקרב הממסד ובקרב הציבור. הכלים באמצעותם פועלת העמותה הם קידום חקיקה ותקנות וכן סיוע ישיר למשפחות.

 

סימן א': חברות

 

קבלת חברים

 

2.    (א)  מייסדי העמותה הנם חברים בה מיום רישום העמותה בפנקס העמותות.

       (ב)  אדם החפץ להיות חבר העמותה יגיש לועד בקשה בלשון זו:

"אני (שם, מען ומספר זהות) מבקש להיות חבר בעמותה (שם העמותה). מטרות העמותה ותקנונה ידועים לי. אם אתקבל כחבר בה, אני מתחייב לקיים את הוראות התקנון ואת החלטות האסיפה הכללית של העמותה."

        (ג)  ההחלטה בדבר קבלת המבקש כחבר העמותה או אי קבלתו נתונה בידי הועד; סירב הועד לקבל את המבקש, רשאי הוא לערור על הסירוב לפני האסיפה הכללית הקרובה.

 

זכויות וחובות של חבר

 

3.    (א)  חבר העמותה זכאי להשתתף ולהצביע בכל אסיפה כללית ויהיה לו קול אחד בכל הצבעה; הוא זכאי לבחור ולהיבחר לועד או לועדת הבקורת.

       (ב)  חבר העמותה זכאי להשתתף בפעולות העמותה וליהנות משירותיה.

       (ג)   הועד, באישור האסיפה הכללית, רשאי לקבוע דמי חבר שתשלומם יהיה חובה על החברים.

       (ד)  פקיעת החברות בעמותה אינה פוטרת מסילוק התשלומים שהגיעו לעמותה מן החבר ערב פקיעת חברותו בעד התקופה שעד לפקיעת חברותו.

 

פקיעת חברות

 

4.    (א)  החברות בעמותה פוקעת –

(1)   במות החבר, ובחבר שהוא תאגיד - בגמר פירוקו;

(2)   בפרישתו מן העמותה; הודעת פרישה בכתב תינתן לועד שלושים יום מראש;

(3)   בהוצאתו מן העמותה.

       (ב)  האסיפה הכללית רשאית, לפי הצעת הועד, להחליט על הוצאת חבר מן העמותה מאחד הטעמים הבאים:

(1)   החבר לא שילם לעמותה את המגיע לה ממנו;

(2)   החבר לא קיים את הוראות התקנון או החלטה של האסיפה הכללית;

(3)   החבר פועל בניגוד למטרות העמותה;

 

(תיקון מס' 14) תשע"ד-2014

 

(4)   החבר הורשע בעבירה שמפאת מהותה, חומרתה או נסיבותיה אין הוא ראוי לשמש כחבר עמותה.

       (ג)   לא יציע הועד לאסיפה כללית להוציא חבר מן העמותה אלא לאחר שנתן לו הזדמנות נאותה להשמיע טענותיו לפניו, ולא יציע מהטעמים האמורים בתקנת משנה (ב)(1), (2) או (3) אלא לאחר שהתרה בחבר ונתן לו זמן סביר לתיקון המעוות.

מיום 6.2.2015

תיקון מס' 14

ס"ח תשע"ד מס' 2465 מיום 6.8.2014 עמ' 684 (ה"ח 656)

החלפת פסקה 3(ב)(4)

הנוסח הקודם:

(4) החבר הורשע בשל עבירה שיש עמה קלון.

 

מתן הודעות לחבר

 

5.   הזמנה, דרישה, התראה והודעה אחרת של העמותה לחבר יינתנו לו בכתב שיימסר לו ביד או יישלח בדואר רגיל אל מענו הרשום בפנקס החברים; לפי בקשת החבר בכתב תשנה העמותה את מענו הרשום בפנקס החברים.

 

סימן ב': האסיפה הכללית

 

זמן ומקום

 

6.  יומה, שעתה ומיקומה של אסיפה כללית ייקבעו בידי הועד.

 

הזמנה

 

7.   אסיפה כללית תכונס על ידי הודעה שתינתן לכל חבר לפחות עשרה ימים מראש ותציין יום, שעה, מקום וסדר יום לאסיפה.

 

תפקידים של אסיפה כללית רגילה

 

8.   אסיפה כללית רגילה תשמע דינים וחשבונות על פעולות הועד ועל פעולות ועדת הבקורת, תדון בהם ובדין וחשבון הכספי שהגיש לה הועד, תחליט על אישורם, ותבחר בועד ובועדת הבקורת.

 

מנין

 

9.   (א)  אסיפה כללית לא תיפתח אם לא נכחו לפחות רבע ממספר חברי העמותה; היה מנין זה נוכח בפתיחת האסיפה, רשאית היא להמשיך בדיוניה ולקבל החלטות אף אם פחת מספר הנוכחים.

      (ב)  לא נתכנס המנין האמור תוך שעה מהזמן הנקוב בהזמנה, יראו את האסיפה כנדחית, ללא צורך בהזמנה נוספת, בשבוע ימים לאותה שעה ולאותו מקום, ובאסיפה נדחית זו יהיו הנוכחים רשאים לדון ולהחליט, יהיה מספרם אשר יהיה.

 

יושב ראש ומזכיר

 

10.  אסיפה כללית תבחר, מבין חברי העמותה, יושב ראש ומזכיר לאסיפה.

 

החלטות

 

11.   החלטות האסיפה הכללית יתקבלו ברוב קולות של המצביעים, זולת אם החוק או תקנון זה דרשו רוב אחר לקבלתן; היו הקולות שקולים, רשאי יושב ראש האסיפה להכריע.

 

פרוטוקול

 

12.   מזכיר האסיפה הכללית ינהל את פרוטוקול האסיפה.

 

סימן ג': הועד

 

מספר החברים

 

13.   מספר חברי הועד ייקבע בהחלטת האסיפה הכללית ולא יהיה פחות משנים.

 

תקופת הכהונה

 

14.   (א)  הועד יכהן מהיבחרו באסיפה כללית ועד שאסיפה כללית אחרת תבחר ועד חדש; חבר הועד היוצא יכול להיבחר לועד החדש.

           (ב)  חבר הועד רשאי להתפטר בכל עת מכהונתו על ידי הודעה בכתב לועד; חבר הועד יחדל לכהן אם הוכרז פסול דין או פושט רגל.

 

השלמת הועד

 

15.   (א)  נתפנה מקומו של חבר הועד, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר אחר של העמותה לכהן כחבר הועד עד לאסיפה הכללית הקרובה; עד למינוי כזה רשאים הנותרים או הנותר להמשיך לפעול כועד.

           (ב)  חבר הועד שנבצר ממנו למלא תפקידיו, רשאים הנותרים או הנותר למנות חבר העמותה למלא מקומו עד שישוב למלא תפקידיו.

 

ישיבות הועד

 

16.   הועד רשאי להסדיר בעצמו את מועד ישיבותיו, ההזמנה להן, המנין הדרוש בהן ודרך ניהולן.

 

החלטות

 

17.  החלטות הועד יתקבלו ברוב קולות המצביעים; היו הקולות שקולים, לא נתקבלה ההצעה; החלטת כל חברי הועד פה אחד יכול שתתקבל גם שלא בישיבת הועד.

 

פרוטוקול

 

18.  הועד ינהל פרוטוקול מישיבותיו והחלטותיו.

 

זכות הייצוג

 

19.   הועד רשאי להסמיך שניים או יותר מבין חבריו ו/או עובדיו לחתום בשם העמותה על מסמכים שיחייבו אותה, ולבצע בשמה פעולות שהן בתחום סמכותו.

סימן ד': ועדת הבקורת

 

תחולת הוראות

 

20.   הוראות תקנות 12 עד 17 יחולו, בשינויים המחוייבים, גם על ועדת הבקורת.

סימן ה': סניפים

 

הקמת סניפים וארגונם

 

21.   העמותה רשאית, בהחלטת האסיפה הכללית, להקים סניפים ולקבוע את ארגונם ואת סדרי ניהול עניניהם.

סימן ו': נכסים לאחר פירוק

 

העברת נכסים עודפים

(תיקון מס' 12)
תש"ע-2009

 

22.   פורקה העמותה ולאחר שנפרעו חובותיה במלואם נשארו נכסים, יועברו נכסים אלה לעמותה אחרת או לחברה לתועלת הציבור אחרת הרשומה אצל רשם ההקדשות כהגדרתו בחוק החברות, התשנ"ט-1999 בעלת מטרות דומות.

מיום 31.12.2.009

תיקון מס' 12

ס"ח תש"ע מס' 2220 מיום 31.12.2009 עמ' 291 (ה"ח 279)

21. פורקה העמותה ולאחר שנפרעו חובותיה במלואם נשארו נכסים, יועברו נכסים אלה לעמותה אחרת או לחברה לתועלת הציבור אחרת הרשומה אצל רשם ההקדשות כהגדרתו בחוק החברות, התשנ"ט-1999 בעלת מטרות דומות.

bottom of page